Eva Kjer Hansen er klar til at forsvare sig i Folketinget

Regeringen har ikke fordrejet forskeres beregninger af landbrugspakkens effekt. Det siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), der med sindsro ser frem til at forsvare sig i Folketinget.

- Jeg har hverken vildledt eller givet ukorrekte oplysninger. Jeg har fuldt ud lagt frem, hvad det er for nogle tal, vi har baseret os på, og hvad det er for nogle valg, der har været truffet, siger Eva Kjer Hansen (V) på baggrund af den kritik, der er rejst imod hende hen over weekenden.

En kritik, der har ført til at ministreren er kald i samråd i Folketingets  miljø- og fødevareudvalg tirsdag den 23. februar.

På sin Facebookprofil skriver miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen:

-  Det er helt afgørende for mig, at miljøregnskabet går i plus, og jeg har fuld tillid til, at mine embedsmænd har lavet et solidt stykke arbejde....
Overgangen fra den gammeldags, generelle regulering til en moderne, målrettet regulering, er et stort skridt. Jeg har hele tiden ønsket, at der var åbenhed om vores arbejde - netop fordi det her er så vigtig og god en beslutning, som der er grund til at være stolt over.
Alle vores rapporter er lagt offentligt frem, de er oversendt til Folketinget, og jeg har fortalt om tallene i et samråd. Jeg tager gerne et til, hvis partierne mener, det er nødvendigt.
Metoderne bag beregningerne er de samme, som man altid har brugt, og de samme, som den tidligere regering brugte.

Hele ministerens opslag på Facebook kan læses herunder: