Ewiis bestyrelsesformand Steen Dahlstrøm træder tilbage

Ewiis bestyrelsesformand Steen Dahlstrøm træder tilbage. Det meddeler han onsdag middag i en pressemeddelelse.

Steen Dahlstrøm har besluttet at trække sig fra formandsposten i energikoncernen Ewii A/S med øjeblikkelig virkning. Den 15. august skulle repræsentantskabet stemme om mistillid til formanden.

Det sker efter længere tids hård kritik af bestyrelsen og især formandens håndtering af fyringen af Ewiis tidligere adm. direktør Knud Steen Larsen, ligesom en række af selskabets repræsentantskabsmedlemmer har kritiseret, at bestyrelsen lod Knud Steen Larsen egenrådigt styre den store forsyningsvirksomhed.

Efter næsten 20 år i formandsstolen trækker Steen Dahlstrøm sig fra posten med denne pressemeddelelse:

"Bestyrelsen for Ewii tog 13. juni initiativ til at afslutte samarbejdet med den administrerende direktør Knud Steen Larsen. I forlængelse af det har bestyrelsen besluttet at fremrykke det kommende møde i repræsentantskabet til den 15. august, så repræsentantskabet kan blive orienteret om baggrunden og oplæg til justering af strategien for Ewii.

quote

Jeg har også bemærket, at der er rettet kritik mod min person. Denne kritik skal ikke stå i vejen for det, der er den vigtigste opgave for Ewii nu - nemlig at se fremad.

Steen Dahlstrøm, forhenværende bestyrelsesformand, Ewii

Der er en enig bestyrelse bag disse beslutninger. Men jeg har også bemærket, at der er rettet kritik mod min person. Denne kritik skal ikke stå i vejen for det, der er den vigtigste opgave for Ewii nu - nemlig at se fremad. Derfor har jeg også besluttet, at det er det rigtige tidspunkt at træde tilbage fra såvel bestyrelse som repræsentantskab. På den måde kan repræsentantskabet i august vælge en ny formand, der kan stå i spidsen for denne proces.

Jeg har været bestyrelsesformand i Ewii siden etableringen af TREFOR i 1999. Der har været en stærk udvikling i aktiviteterne, og samtidigt har Ewii i dag en af de laveste netpriser på el i Danmark. Jeg er stolt over de resultater, EWII har nået, men jeg er som sagt også kommet frem til, at det er det rette tidspunkt, at der kommer nye kræfter til", hedder det i pressemeddelelsen.

Steen Dahlstrøm er borgmester i Middelfart Kommune valgt for Socialdemokratiet. 

Næstformand i bestyrelsen, Carl C. Poulsen, Kolding, er konstitueret formand for Ewii indtil repræsentantskabsmødet 15. august.