Fængslet efter vild flugt: 28-årig havde gemt pistol derhjemme

En 28-årig mand fra Aarhus blev onsdag eftermiddag varetægtsfængslet i fire uger sigtet for ulovlig våbenbesiddelse. Han var en af fire unge mænd, der tirsdag eftermiddag forsøgte at køre fra politiet på motorvejen ved Kolding med 200 km/t.

To af de fire mænd i flugtbilen blev løsladt efter afhøring onsdag formiddag uden sigtelser, mens bilens fører blev sigtet for narko-kørsel, da han tirsdag eftermiddag ved 17-tiden i en sort Audi forsøgte at køre fra politiet.

Det skete bl.a. ved at køre op fra motorvejen ved afkørsel Kolding Øst og i meget høj fart krydse over en tværgående vej og straks køre ned på motorvejen igen.

Under den vilde kørsel midt i myldretiden ramte flugtbilen en kantsten og slog bundkarret i stykker og kunne ikke længere fortsætte flugten.

I bilen var fire unge mænd fra Aarhus på henholdsvis 23, 24, 24 og 28 år. I den havarerede bil fandt politiet ved en nærmere undersøgelse en mindre mængde narkotika - formentlig kokain.

Natten til onsdag valgte politiet at spærre motorvejen mod nord fra Kolding Øst og frem mod udfletningen til Vejle og Fyn, mens de ledte efter stoffer og andre effekter, der var smidt ud af flugtbilen under flugten.

I samarbejde med Østjyllands Politi blev den ældste af de fire mænds hjem i Aarhus også ransaget. Her blev der bl.a. fundet en pistol i mandens gemmer, hvorfor den 28-årige onsdag eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding, sigtet for ulovlig våbenbesiddelse. Dommeren besluttede på den baggrund at varetægtsfængsle den 28-årige i fire uger. Det oplyser Sydøstjyllands Politi torsdag til TV SYD.