TV der bevæger dig

Sønderjyske motorvej ryddet op efter uheld

Trafikuheld spærrede E45 i sydgående retning ved Kolding. Politiet opfordrede folk til at finde alternative ruter.

Færdselsuheld spærrede E45 mellem Kolding S og Christiansfeld.

Færdselsuheld spærrede E45 mellem Kolding S og Christiansfeld. Foto: Pernille Leftes

1 af 2

Opdateret kl 11.05

Sønderjyske Motorvej E45 er farbar igen efter et uheld tidligere på morgenen. Uheldet skete mellem afkørsel 65 A Kolding Syd og afkørsel 65 B Vonsild.

- Trafikken glider igen, og det lykkedes os også at få vendt de biler, der holdt i kø bag uheldet, så de blev ledt tilbage til Tankedalsvej og kunne komme videre. Det er noget, vi gør, når vi anser det for muligt og forsvarligt, fortæller Vagtchef Jeppe Thranum, Syd, og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

Opdateret kl. 10.00

Sønderjyske motorvej E45 er spærret helt mellem afkørsel 65 A, Kolding S og afkørsel 65B Vonsild. En polsk indregistreret lastbil med en tom anhænger er væltet, kort efter den kørte på motorvejen ved afkørsel 65A.

- Vi formoder, det er et vindstød, der har bragt lastbilen i slinger, så chaufføren har mistet herredømmet over køretøjet, hvorefter anhængeren – en såkaldt kærre – er tippet om på siden, fortæller vagtchef Jeppe Thranum til TV SYD.

Lastbilen er desuden kørt fast i midterrabatten, og skal nu trækkes fri, fortæller vagtchefen.

En personbil har også været involveret i uheldet, men der er kun sket materiel skade. Ingen personer er tilsyneladende kommet til skade ved uheldet.

Politiet opfordrer bilister i nordgående spor til ikke at sætte farten ned for at kigge på uheldet.

- Der er altid risiko for sammenstød i modsat side, når folk bremser op for at kigge. Vi har allerede nu rapporter om hårde opbremsninger i nordgående spor, så vær opmærksom, og kør forbi uheldet uden at sænke farten for at kigge, lyder opfordringen fra Jeppe Thranum.

Politiet kan ikke oplyse, hvornår motorvejen genåbnes.

- Det tager tid at rydde op efter et uheld som dette, men kærren er netop blevet rejst op, så der er håb om, at oprydningen måske kan gå lidt hurtigere, en vejdirektoratet har meldt ud, siger vagtchef Jeppe Thranum.

Vejdirektoratet har tidligere oplyst på Twitter, at motorvejen forventes genåbnet kl 10.30

 

Læs også Brandmænd vil have ens regler for udrykningskørsel på motorveje

Mest sete på tvsyd.dk