Familie til afdød fange klager over politiet

Familien til en ung mand, der døde i arresten i Kolding, klager over politiets afgørelse om at lukke sagen.  

Familien til den 23-årige Ekhrem Sahin, der døde i arresten i Kolding i januar, vil klage til statsadvokaten over politiets beslutning om at lukke sagen.

Ekhrem Sahin døde 11. januar efter et slagsmål med arrestbetjente. Men ingen kan drages til ansvar for hans død, konkluderer Sydøstjyllands Politi.

Politiet er dog afskåret fra at oplyse indholdet af obduktionserklæringen, siger politiadvokat Klaus Lauridsen.

- Familien vil klage over politiets afgørelse, siger familiens private advokat, Bjørn Elmquist.
- Politiets konklusioner stemmer ikke overens med de lægelige erklæringer, siger han.

Den døde blev obduceret af både danske og siden tyrkiske læger. Sydøstjyllands Politi har bedt familien om at se den tyrkiske erklæring for at sammenligne med den danske, men det har familien afslået, siger politiadvokat Klaus Lauridsen.

Ifølge advokat Bjørn Elmquist har familien endnu ikke modtaget den tyrkiske obduktionserklæring.

- Familien vil offentliggøre den og først derefter udlevere den til politiet, som familien føler sig dårligt behandlet af, siger Bjørn Elmquist.

Han føler sig også selv dårligt behandlet, fordi Sydøstjyllands Politi ifølge Elmquist ikke har givet ham alt materialet om den 23-åriges død i arresten.

- Advokat Bjørn Elmquist har fået udleveret flere dokumenter, end han har krav på ifølge retsplejeloven, siger politiadvokat Klaus Lauridsen til kritikken.

Byretten i Kolding og Vestre Landsret har afvist at beskikke Elmquist som advokat for familien, men nu skal Højesteret tage endelig stilling til dét spørgsmål
Indtil videre må familien selv bekoste udgifterne til en advokat, der kan tale deres sag.