TV der bevæger dig

Fange-dødsfald skyldes ikke stress

En førende, amerikansk retsmediciner affejer nu den dødsårsag, som den danske statsobducent har angivet i sagen om Ekrem Sahin, der blev lagt i benlås af en gruppe fængselsbetjente i Kolding Arrest i januar.

Sagen om en fanges død i Kolding Arresthus ruller stadig.

Statsobducenten mener, at Ekrem Sahin sandsynligvis døde af "akut stressrespons" - også kendt som "Excited Delirium" - en tilstand hvor hans egen ophidselse kostede ham livet.

Men den forklaring holder sandsynligvis ikke, mener Michael Baden, der har været retsmediciner for politiet i 50 år.
Han har bl.a. været chefretsmediciner i New York og har foretaget over 20.000 obduktioner og har været ekspertvidne i en række omtalte sager; blandt andet i mordsagen mod O.J. Simpson og da John F. Kennedys død blev undersøgt igen.

Michael Baden har gennemgået Ekrem Sahins obduktionsrapport, og han mener ikke, at han døde af sin egen ophidselse.

- Det er en ren spekulativ diagnose. Og det er min fornemmelse, når jeg gennemgår de forskellige oplysninger, jeg råder over, at han døde, fordi han ikke var i stand til at trække vejret, siger Michael Baden til TV 2 Nyhederne.

To andre eksperter har tidligere anfægtet den officielle dødsårsag.

- Jeg vil gerne se ét eksempel på, at mennesker er døde er akut stres. Det eksisterer ikke, har Lars Heslet, professor og klinikchef igennem 20 år, tidligere sagt.