Fangen døde - men af hvad?

Den 23-årige Ekrem Sahin døde efter et slagsmål i Kolding Arrest. Han har ingen synlige dødsskader, siger fangevogternes advokat. Men hvad døde han så af?

Advokaten, Stine Gry Johannessen, siger, hun udtaler sig på baggrund af obduktionen af den 23-årige tyrkiske statsborger.

Ingen dødsskader

- Obduktionen viser, at han (Sahin) ikke har skader, der godtgør, at han kan være død af det, siger hun.

Advokaten kan ikke oplyse, hvad dødsårsagen så er. Men noget er Ekrem Sahin jo død af, efter at han tirsdag formiddag kom i voldsomt klammeri med arrestbetjentene i forbindelse med, at han skulle flyttes fra arresthuset til et fængsel.

Ifølge Stine Gry Johannessen var fem-seks betjente i håndgemæng med den 23-årige fange. Under slagsmålet slog personalet alarm. Men da politiet kom, lå Ekrem Sahin livløs på gulvet. Han blev genoplivet, men han røg efterfølgende tilbage i bevidstløshed. Fredag aften døde han.

Stadig tavshed

Først efter mere end et døgn informerede politiet offentligheden om den livløse fange på Odense Universitetshospital. Sydøstjyllands Politi fastholder tavsheden.

- Af hensyn til efterforskningen kan jeg hverken be- eller afkræfte oplysninger om obduktionen, lyder det onsdag kortfattet fra politiinspektør Verner Pedersen.

I løbet af den forgangne uge er i alt syv betjente flere gange blevet afhørt med en sigtets rettigheder. Første gang var dagen efter slagsmålet, anden gang var mandag. Også flere af arresthusets indsatte er blevet afhørt.

Men de skal have endnu en tur under politiets bordlampe, før der kan sættes punktum for vidneforklaringerne, siger Verner Pedersen.