TV der bevæger dig

FDM vil have videoovervågning på p-pladser

Videoovervågning er løsningen, hvis der skal sættes en stopper for de mange indbrud i parkerede biler på samkørselspladser, mener FDM.

Søndag så flere biler sådan her ud på p-pladsen ved afkørsel 65 Kolding Syd. Foto: Thomas Hoffmann-Møller, TV SYD

FDMs jurist Dennis Lange mener at sikkerheden på samkørselspladserne skal prioriteres højere, hvis man vil have folk til at køre sammen. Foto: TV SYDs Christiansborgredaktion

1 af 2

Indbrud i biler på såkaldte samkørselspladser er problem, som der skal gøres noget ved.

Efter at vi på TV SYD i går fortalte om et masseindbrud i biler parkeret på samkørselspladsen ved Kolding Syd, har mange reageret på Facebook.

Facebookbrugerne melder blandt andet også om indbrud på samkørselspladsen ved Bramming og ved pladsen i Horsens.

Og brugerne på Facebook er overvejende enige om, at der bør blive sat videoovervågning op.

Samme holdning har man hos FDM.

- Vi mener, at god oplysning af pladserne og ikke mindst videoovervågning vil være med til at sænke risikoen for denne slags kriminalitet. Der er ingen tvivl om, at det er vigtigt, hvis man gerne vil have folk til at køre sammen, at de så også kan stille bilen sikkert på for eksempel samkørselspladser, siger Dennis Lange, der er jurist hos FDM, til TV SYD

00:37

Overvågning på samkørselspladser er nødvendigt, siger FDM

Luk video

Han mener, at det bør være ejerne af samkørselspladserne, der skal sørge for at få videoovervågning sat op. For selv om det ikke er gratis, så er det omkostningerne værd.

- Hvis sikkerheden ikke er tilstrækkelig høj, så har det en negativ effekt for samkørslen. Hvis man som bilist oplever, at man ikke kan parkere sin bil sikkert på en samkørselsplads, så ender man jo nok med at lade være med at benytte sig af samkørsel. Det vil betyde flere biler på vejene, og det er dårligt for fremkommeligheden. Så man skal understøtte dem, der ønsker samkørsel, ved at gøre pladserne sikrere, siger Dennis Lange. 

På kortet herunder kan du se et kort over alle Vejdirektoratets samkørselspladser.

 

Læs også P-plads hærget af indbrud

 

 

Mest sete på tvsyd.dk