Fem personer fængslet: Mistænkt for 16 hjemmerøverier

Fem personer er mandag aften blevet varetægtsfængslet i fire uger. Politiet formoder, de står bag 16 hjemmerøverier over hele landet.

Fire mænd og en kvinde er mandag aften blevet varetægtsfængslet i fire uger, efter de blev fremstillet i grundlovsforhør. De formodes at stå bag op til 16 hjemmerøverier begået over halvandet år. To af hjemmerøverierne er begået i Sydøstjyllands politikreds.

- Det er vi selvfølgelig tilfredse med, at de er varetægtsfængslet. Vi har nu fire uger til at fortsætte vores væsentlige og grundige arbejde sammen med de andre politikredse, siger Kim Kliver, politiinspektør hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, til TV SYD.  

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, og det er derfor sparsomt med oplysninger om sagen.

De varetægtsfængslede er fire mænd på henholdsvis 17, 19, 22 og 47 år og en kvinde på 50 år.

Røverierne er foregået i Sydøstjylland, på Sjælland og på Lolland-Falster. Fire politikredse har derfor arbejdet tæt sammen om efterforskningen i sagen for at kunne finde og anholde gerningsmændene.

Natten til mandag var politiet kommet så langt med efterforskningen, så det lykkedes at fange en af gerningsmændene ved et hjemmerøveri i Hvidovre. En anden gerningsmand flygtede fra stedet ved at springe ud af vinduet. Mandag formiddag blev han anholdt, og efterfølgende blev yderligere tre personer, der står bag striben af hjemmerøverier, anholdt.  

Der venter nu politiet et stort arbejde med at klarlægge forløbet og de involverede ved de i alt 16 hjemmerøverier.

RØVERIER I SYDØSTJYLLANDS POLITIKREDS 2017: