TV der bevæger dig

Fodbold skal give god start

Lokal fodboldklub i Kolding afholder indendørs fodboldturnering for nytilkomne flygtninge. 50 flygtninge ventes at deltage.

Fodbold for flygtninge - i Nordborg (Arkivfoto)

Det er fodboldklubben Munkevænget FI, der i dag søndag har arrangeret en indendørs fodboldturnering for nytilkomne flygtninge i Kolding.

Arrangør Jallal Nabolsi fra Munkevænget FI håber, at det er med til at hjælpe de mange flygtninge med at få en god start på en ellers svær tid.

- I Munkevænget FI har vi en del medlemmer, der kom til Danmark som flygtninge, og som i starten følte sig lidt isoleret fra resten af samfundet. Udover at spille fodbold håber vi, at vi på søndag kan dele nogle af vores erfaringer med de mange nytilkomne flygtninge og deres familier, siger han.

I sommer afholdte Munkevænget i samarbejde med DBU en fodboldskole for ressourcesvage børn fra udsatte områder, og klubben har netop indgået et samarbejde med Kolding Kommune om at integration af flygtninge i foreningslivet.

I Munkevænget FI håber man på, at opmærksomheden omkring fodboldturneringen kan få andre foreninger i Kolding til at tage ansvar for og tage del i at få integreret nyankomne flygtninge i foreningslivet.

Mere kultur