TV der bevæger dig

Fond fik stor betydning for virksomheds fremgang

Dankemi kunne ikke låne penge i banken til større lokaler, men så kom Vækstfonden på banen.

03:09

Bankerne kan være håndsky overfor at investere i et spirende firma. Men hvor skal pengene så komme fra? Det kan være Statens Vækstfond. Sidste år lånte fonden 320 millioner kroner til 100 virksomheder i Syd- og Sønderjylland. Blandt dem er Dankemi i Kolding - og her går det stærkt. De har på få år øget produktionen af sprinklervæske fra 25.000 til 1.000.000 poser om året.

Med hjælp fra Vækstfonden har virksomheden Dankemi, der har Kent Ravn (billedet) som medindehaver, blandt andet fået større lokaler og midler til at ansætte flere folk. Foto: Hans Lausten, TV SYD

1 af 2

I Kolding har firmaet Dankemi stor succes med at producere sprinklervæske. Det gik så godt for et par år siden, at firmaet var ved at vokse ud af sine daværende lokaler. Men så opstod problemet.

Banken ville ikke låne dem penge. Her mente man, at det var for risikabelt, da firmaet havde kørt med underskud et par år og desuden havde været igennem et generationsskifte, der krævede kapital.

- Når man først har sat lidt penge til, så er bankerne ikke så glade med at hjælpe en på fode igen, siger Kent Ravn, der er medindehaver af Dankemi, til TV SYD.

Men alt håb var ikke ude for Dankemi. Banken bragte nemlig Statens finansieringsfond, Vækstfonden, på banen. De kunne bedre løbe en risiko, og dermed kunne bygningerne blive en realitet, og firmaets vækst kunne fortsætte.

- Hvis vi ikke havde fået de penge fra Vækstfonden, så havde vi været nødt til at sige nej til en stor, landsdækkende kunde. Det var rigtig vigtigt for os at komme i gang på det danske marked, siger Kent Ravn.

Dankemi er ikke det eneste firma, der har svært ved at låne penge, når de skal købe eller udvide ejendom udenfor de store byer. Derfor har Vækstfonden tænkt sig at sætte fokus på den form for investeringer.

100 virksomheder fra TV SYDs sendeområde fik finansiering for 320 millioner fra Vækstfonden i 2016.

Læs mere om Vækstfonden her.

 

 

 

Mest sete på tvsyd.dk