Forældre frygter for julehygge med æbleskiver

Jul er for mange børn lig med juleafslutning med æbleskiver og julebag, men ikke for dagplejebørnene i Kolding. Kommunes politik om sund mad får nogle dagplejere til helt at undgå julegodter. Flere forældrene synes det er at gå for vidt.

Martin Bjorholm Pedersen har et barn i dagpleje i Kolding kommune og skriver kommunens Facebook-side:

- Hvorfor har I fjernet julehyggen i dagplejen!? Hos min søns dagplejer, må de ikke engang få en traditionel æbleskive til juleafslutningen mere, da det ikke beskrives som ?sund mad?. Det virker på mig som om der er meget bred enighed blandt de dagplejere jeg har talt med, at I nu er gået for vidt.

Jeg har fuld forståelse for, at man ønsker at dagplejen, skal være et godt og sundt sted! Men en småkage og en pebernød EÈN gang om året! Det er godt nok ikke det, der gør børnene ...tykkere.

Er det ikke et skridt i en helt skæv retning, og hvor ender det her, hvis ikke vi får genindført regulær dansk julehygge i daginstitutionerne?

Nu er forskellen på juleafslutningen, og sommerferieafslutningen, kun en nissehue! Det skriver Martin Bjorholm Pedersen, der opfordrer Kolding Kommunen til at "genoverveje jeres ekstremistiske holdning!"

Koldings borgmester Jørn Pedersen svarer på Facebook, at det virker ret voldsomt:

- Selvfølgelig skal der da være plads til en æbleskive, ligesom børnene faktisk også får sodavand og slik når de er på rundvisning på rådhuset. Jeg undersøger lige om det ikke bunder i en misforståelse, skriver borgmesteren.

Joan Lindskov, lederen af Kolding Kommunes dagpleje siger TV SYD, at retningslinjerne for søde sager er klare, da dagplejens madpolitik siger, at "maden skal ikke indeholde sukker" - men det er op til den enkelte dagplejer og forældrene at vurdere, hvad der er passende at lade børnene spise i forbindelse med julehygge.

- Kostpolitik for Koldings Kommunes dagpleje

- Se debatten om æbleskiver på Kolding Kommunes Facebookside her