Forening indsamler 4,1 millioner og indvier ny badebro og sauna

Vinterbadeklubben Hop i Fjorden har tirsdag indviet en ny badebro og sauna i Kolding.

Det er smadderkoldt og hammerpopulært. Vinterbadning stormer frem, og de seneste ti år er der kommet fem gange så mange medlemmer i landets vinterbadeklubber.

En af de klubber er Hop i Fjorden i Kolding. De sidste fem år er deres medlemstal gået fra 69 til knap 640, og i dag er det kulmineret med indvielsen af en ny badebro og sauna.

- Vi er jo svømmet med på den bølge af interesse for vinterbadning også her i Kolding. Man kan mærke, hvad det er vinterbadning gør ved folk, for vi er så glade, siger Lars Rubusch, der er formand for Hop i Fjorden.

Foreningen har indsamlet 4,1 millioner kroner til badebroen og saunaen, og det var det helt særlige sammenhold mellem vinterbaderne, som fik det til at lykkes.

- Det er en kombination af de ildsjæle, der er i foreningen, og vores fællesskab og det liv, der er hernede. Og så er der lidt af en sælger i mig, Lars Rubusch.

De har financieret den nye sauna og badebro

Man bliver glad i låget

I Danmark er det særligt inden for de sidste ti år, at vinterbadning er blevet populært. I 2009 var der 17 vinterbadeklubber, og i dag er der 136 klubber med over 56.000 medlemmer. Spørger man Lars Rubusch, er det ikke så mærkeligt.

quote

Det er en enestående sport, for du skal ikke præstere noget. Du kommer bare herned, hopper i og tager hjem igen.

Lars Rubusch, formand for Hop i Fjorden

- Man bliver glad i låget af at vinterbade. Man får det her mentale overskud, og der er en masse socialt liv hernede, siger Lars Rubusch.

Det sociale liv bliver ikke mindre af den nye badebro og den nye sauna. Det har allerede givet flere medlemmer, og det glæder Lars Rubusch, at endnu flere vil til at vinterbade.

- Det er en enestående sport, for du skal ikke præstere noget. Du kommer bare herned, hopper i og tager hjem igen. Og der er fred og ro, og det tror jeg, man har brug for, siger han.