Forslag: Natluk politistationerne i Kolding, Vejle og Aabenraa

Ti lokale politistationer skal droppe den døgnbemanding, der i dag fungerer på stationerne. Det mener SF og De Konservative, der i stedet vil have betjentene ud på gaden i patruljevognene.

"Penge ud af vinduet"

De to partier vil nu drøfte forslaget med de øvrige forligspartier bag politireformen. De parter, som i 2006 blev enige om, at de ti lokale politistationer sammen med landets 12 hovedstationer skulle holde åbent døgnet rundt.

SF's retspolitiske ordfører, Karina Lorentzen, mener, at stationerne er "penge lige ud ad vinduet".

 - Jeg vil bare gerne have mest politi for pengene, og det får man ikke ved at have to mænd siddende og kigge på en telefon, siger hun.

Besparelsespotentiale

En ny rapport fra Rigspolitiet konkluderer, at der er et "ikke ubetydeligt besparelsespotentiale" i at natlukke lokalstationerne, fordi betjentene ikke har mange opgaver uden for den normale arbejdstid.

Karina Lorentzen har løseligt udregnet besparelsen til 10 årsværk.  

De Konservative bakker op

Med den besparelse i vente bakker De Konservatives retsordfører Tom Behnke op om en natlukning. Han mener, at politiet skal have alle de ressourcer, der kan findes.

 - Vi kommer til at drøfte det her i forligskredsen, og jeg mener, at vi bør gøre det mere fleksibelt og lade det være op til en politifaglig vurdering, om der skal være åbent døgnet rundt på alle de ti stationer.