Fyrer chefer på stribe

Kolding Kommune vil af med seks topchefer. Nogle fyres, fordi de ikke havde styr på økonomien, andre fordi forvaltninger skal lægges sammen

Kun få dage efter at Kolding Kommune har fået ny borgmester, er en stribe af fyringer på kommunens chefgang på vej. I alt seks chefer kan efter mandagens byrådsmøde se sig om efter et nyt job eller gå i gang med at forberede pensionisttilværelsen.

 Ifølge byens nye borgmester, Jørn Pedersen (V), er de mange afskedigelser konsekvenserne af flere forskellige ting i kommunen.

Galt i seniorforvaltning

I byens sundheds- og seniorforvaltning fyres chefen, vicedirektøren og økonomichefen efter, at en revisionsrapport i september sidste år viste en fatal mangel på overblik og økonomistyring i forvaltningen. I løbet af tre år havde forvaltningen oparbejdet et underskud på 100 millioner kroner.

 - Vi blev anbefalet at kigge på organisationen og styringen. Nu har vi valgt at sige, at vi vil have en ny ledelse for at sikre, at rammerne bliver holdt, siger Jørn Pedersen.

 Ud over oprydningen i den skandaleramte forvaltning vil den nye borgmester lægge to forvaltninger sammen, nemlig byens kulturforvaltning og byens teknik- og miljøforvaltning. Det koster jobbet for direktøren og vicedirektøren i kulturforvaltningen, ligesom den tekniske direktør kan se sin stilling blive nedlagt.