Fysisk fremmøde til Efterskolernes Dag: Frida glæder sig over et næsten normalt efterskoleår

Efterskoler i hele landet kunne søndag eftermiddag byde fysisk velkommen til Efterskolernes Dag, og det havde efterskoleelev Frida Kabelka set frem til.

I et pink tylskørte og med et mønstret tørklæde i håret dansede Frida Kabelka på gårdspladsen foran Lunderskov Efterskole.

Hun var en del af en trio, som havde til opgave at vinke dagens gæster ind på pladsen, for mere end 170 unge mennesker havde nemlig tilmeldt sig til Efterskolernes Dag på efterskolen.

- Sidste år kunne vi kun afholde Efterskolernes Dag digitalt, fordi corona fyldte så meget. Så det var lidt nederen, siger Frida Kabelka, der i år oplever en stor kontrast sammenlignet med dagen sidste skoleår.

Hun er nemlig 2. års elev på skolen og har oplevet et efterskoleår, hvor corona har været altoverskyggende, og derfor var smilet også stort i dag søndag, da hun og resten af skolens elever fysisk kunne vise eventuelle kommende elever rundt på efterskolen.

- Vi måtte for eksempel ikke være på hinandens gange sidste år, men det må vi nu, så bare det er vildt fedt, smiler hun.

Frida Kabelka var en del af en trio, som tog dansende og klappende imod dagens tilmeldte til Efterskolernes Dag.
Frida Kabelka var en del af en trio, som tog dansende og klappende imod dagens tilmeldte til Efterskolernes Dag.
Foto: Lunderskov Efterskole

Næsten almindeligt skoleår

Der er ifølge Efterskoleforeningen 31.745 elever, som begyndte på efterskole tilbage i august, og det er det højeste antal nogensinde.

På Lunderskov Efterskole får dette skoleårs elever et forholdsvis normalt skoleår, hvor sidste års coronarestriktioner ikke længere begrænser indbegrebet af efterskoleliv med fællesskab og sammenhold, mener forstander Irene Stapel Melander.

- Vi er stort set gået i gang med et helt almindeligt skoleår. Vi går ikke og kigger os over skulderen, som vi gjorde sidste år. Vi har stadig valgt blandt andet at beholde spritstandere, men vi nyder meget, at der ikke længere er afstandskrav, så nu kan de unge mennesker være tætte med hinanden, og det er jo også det, man kommer på efterskole for at opleve, siger hun. 

Udover nærheden ser Frida Kabelka også frem til at opleve nogle af de udflugter, som hun måtte se langt efter sidste år.

- Vi får det endnu federe i år med mange flere muligheder og ture, så det bliver mega fedt, afslutter efterskoleeleven.