Garvet røver skal for retten i Kolding

34-årig bliver kaldt vane-forbryder efter million-røveri, forsøg på bestikkelse, flugt fra retten, flugt fra politiet og våben-smugleri. Han skal til oktober dømmes ved et nævningeting i Kolding.

"Jeg vil væk fra huset her. Ud i det fri". Sådan stod der på en håndskreven seddel, som den 34-årig TAS ifølge politiet stak i hånden på en fængselsbetjent i arresthuset i Odense forrige sommer. Sedlen var også forsynet med en opfordring til betjenten om at hjælpe med flugten ved at låse døren op til cellen eller give ham en kopi af nøglen.

- Forsvinder en dag, du ikke arbejder, lød det sammen med et løfte om 100.000 kroner for ulejligheden.

Flugt i Kolding

Trods udsigten til en klækkelig ekstra indtægt valgte fængselsbetjenten at gå til politiet med sedlen, der nu indgår i den samlede straffesag mod TAS.

Det mislykkede forsøg på bestikkelse fik ikke den 34-årige til at opgive sine flugtplaner, og i marts sidste år lykkedes det. Under et retsmøde i Kolding bad han om at komme på toilettet, og mens betjente holdt vagt uden for, åbnede han et vindue og rutsjede otte meter ned ad et nedløbsrør. Herefter stjal han en postknallert og kørte væk.

Spænede fra politiet

I den følgende tid lykkedes det ham flere gange at slippe fra politiet, bl.a. ved at spæne fra et hold betjente, der havde sporet ham til et sommerhusområde sydøst for Aalborg.

Efter godt en måned på fri fod blev han imidlertid anholdt i Århus, og han sidder nu igen bag tremmer, mens han venter på, at han til efteråret skal for en dommer.

Røvede 11,6 millioner

Her bliver han og en medtiltalt krævet dømt for et groft røveri mod Dansk Værdihåndtering i Erritsø ved Fredericia, hvor den stærkt bevæbnede duo i december 2007 ifølge politiet bagbandt personalet og slap væk med 11,6 millioner kroner.

Herudover er TAS og hans 40-årige makker tiltalt for at have importeret og solgt godt 50 skydevåben.

En stor del af skydevåbnene kommer ifølge politiet fra USA, hvorfra de er blevet smuglet til Århus Havn gemt i en bil på et containerskib.
Sagen skal køre som et nævningeting ved Retten i Kolding fra 26. oktober.