Genbrugsspil: Vi skal passe på vores klode

Vi skal til at passe bedre på vores jordklode, hvis vi har tænkt os at holde den i live.Det er udgangspunktet i et læringsspil til folkeskoleelever, som en gruppe studerende fra Designskolen Kolding har udviklet.

En gruppe studerende fra Designskolen Kolding har udviklet et spil, som skal få os til at stoppe op og tænke på vores klode.

I spillet får eleverne udleveret en kasse med remedier og nogle emnekort. Et emne kunne være madspild, og så skal eleverne forsøge at udvikle en ny måde at gøre tingene på, for eksempel ved at opfinde nye ting.

I dag skulle elever på Brændkjærskolen i Kolding  afprøve spillet for at blive klogere på miljøet.

quote

Vi er rejst ud i fremtiden, og der er alle jordens råmaterialer brugt op, og der er forurrenet

Karolina Brazauskaite, elev, Brændkjærskolen, Kolding

- Vi er rejst ud i fremtiden, og der er alle jordens råmaterialer brugt op, og der er forurrenet, fortæller Karolina Brazauskaite, der er elev i 9. klasse.

Eleverne fået chancen for at rejse tilbage i tiden, til dengang hvor der ikke var mangel på ressoucer. Nu skal de finde på løsninger til gavn for miljøet og redde jorden.

Et af emnerne er emballage og madspild. Grupperne får hver udleveret en kasse med remedier, som de kan bruge til at designe nye løsninger med

Det bliver blandt andet til en ny slags flaskeautomat som skal stå mange forskellige steder i bybilledet.

- Vi prøver at få dem til at genbruge de materialer, de har. Vi vil også have dem til at reflektere over, hvordan det påvirker dem, deres samfund, fællesskab og dyr, fortæller lærer Sara Bæklund Daugaard.

På Brændekjærskolen har spillet givet stof til eftertanke.

- Det er egentlig ikke så nemt. Det kræver, at vi alle sammen arbejder sammen og forstår, hvad der er på spil.