Grøn Koncert er tilbage efter nedlukning – fredag spiller kunstnerne i Kolding

For første gang siden 2019 er der igen Grøn Koncert. Fredag kommer kunstnerne til Kolding og spiller for mere end 15.000 Syd- og Sønderjyder.

Efter to år med aflysninger er Grøn Koncert endnu engang klar til at tage rundt i sommerlandet.

Fredag kommer koncertturnéen til Kolding, hvor man forventer et sted mellem 16.000 og 17.000 mennesker.

- Vi nærmer os 15.000 solgte billetter, så det ser rigtig lovende ud, siger indsamlingschef for Grøn Koncert, Theis Petersen, til TV SYD.

Det bliver popsangeren Andreas Odbjerg, der med numre som "Stor mand" og "I morgen er der også en dag" skal åbne festen i Kolding.

Allerede torsdag sparkede Grøn Koncert turnéen i gang med en udsolgt koncert på Amager i København. Og Muskelsvindfonden, der sammen med Tuborg arrangerer koncerterne, har glædet sig til at komme i gang igen efter tre år.

- Man skal forestille sig, at det er som en fodboldspiller, der ikke kan komme på græs i flere år. Alle vores frivillige, artister og alting har bare glædet sig megameget til at komme i gang, siger Theis Petersen.

Efter Andreas Odbjerg kan publikum nyde syv andre navne, som blandt andet tæller Phlake, Carpark North, Suspekt og Tessa.

Kunstnere og spillesteder til årets Grøn Koncert

Tradition for gode koncerter i Kolding

Det er langt fra første gang, at der bliver afholdt Grøn Koncert i Kolding, og Theis Petersen har mange gode minder fra de andre år.

- Vi har altid haft rigtig gode koncerter i Kolding. Det er en fantastisk plads, hvor vi kan samle både lokale og udefrakommende, så jeg regner med, at fest, fællesskab og grøn stemning kommer tilbage til Kolding i år, siger Theis Petersen.

Endagsfestivalen har til formål at samle ind til Muskelsvindfondens arbejde for at skabe bedre forhold for mennesker med muskelsvind.

Sådan har det været siden 1983. De sidste to år har koncerterne dog været aflyst grundet coronarestriktioner.

Dem er der ingen af i år, men Theis Petersen vil alligevel opfordre folk til at tænke på håndhygiejnen og generelt passe på hinanden.