TV der bevæger dig

Håndbold: Opbakning til skrivebords-nedrykninger

Dansk Håndbold Forbunds (DHF) repræsentantskab har mandag aften stadfæstet skrivebordsafgørelse om slutstillinger og nedrykninger.

Jesper Jensen og Team Esbjerg-kvinderne er fortsat årets danske mestre efter endnu en afgørelse udenfor banen. Foto: Niels Husted / Ritzau Scanpix

Det oplyser DHF efter et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Kolding.

Mødet blev afholdt, efter sæsonen er endt i lidt af et kaos, da DHF i april afblæste sæsonen før tid som følge af coronakrisen.

Nordsjælland Håndbold, EH Aalborg og Odder Håndbold føler sig uretfærdigt behandlet, da skrivebordsbeslutningen betyder, at de tre klubber står til at rykke en række ned.

Da sæsonen blev afsluttet, lå de tre klubber til nedrykning, men de havde alle en chance for at sikre sig redning.

Trods mandagens afgørelse er det sidste punktum formentlig ikke sat, da Nordsjælland, Aalborg og Odder allerede før mødet i Kolding havde appelleret sagen til appelinstansen i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Appelinstansen hos DIF har endnu ikke behandlet sagen, og derfor er det fortsat uvist, hvor det hele ender.

Da sæsonen blev afblæst før tid, lå Nordsjælland til nedrykning i herreligaen med fire point op til redning med to grundspilskampe tilbage.

Bedre så det ud for EH Aalborg hold i landets bedste række på damesiden, hvor nordjyderne havde tre kampe til at kæmpe sig til en ny sæson. Holdet havde samme pointantal som Skanderborg.

Odder fra herrernes 1. division havde også en fin mulighed for at forblive i rækken.

Det var i første omgang Udvalget for Professionel Håndbold under DHF, der besluttede at fastfryse stillingen og kåre mestre, nedrykkere og oprykkere.

Nordsjælland, EH Aalborg og Odder ankede efterfølgende sagen og fik medhold i Håndboldens Appelinstans.

DHF svarede igen ved at indkalde sit højeste organ, repræsentantskabet, til et ekstraordinært møde mandag aften til en afstemning afslutningen på sæsonen.

Mest sete på tvsyd.dk