TV der bevæger dig

COVID-19

Håndboldkampe i Jylland er aflyst: Lokal klub glæder sig over, at træningen må fortsætte

En stigning i covid-19 smitten har fået Jydsk Håndbold Forbund til at aflyse alle kampe i breddehåndboldens turneringer i tre uger. Klubberne må stadig træne, og det er de glade for.

Hos Vamdrup IF håndbold bliver der ikke spillet kampe de næste tre uger. Foto: Privatfoto.

Harpiks og sportstape skal pakkes en anelse væk for nu. Men ikke helt. Turneringsudvalget i Jydsk Håndbold Forbund har besluttet, at alle turneringskampe i håndbold skal aflyses de kommende tre uger på grund af smitterisikoen for covid-19. Men træningen må klubberne stadig gennemføre, og det sætter de pris på.

Vi er ærgerlige over, at vi ikke har mulighed for at spille kampe, men vi er fuldt forståelige for beslutningen.

Nicolai Madsen, kasserer i Vamdrup IF Håndbold

- Det er dejligt, at vi kan træne videre og tilbyde fritidsaktiviteter til de unge mennesker. Det er bedre, end det vi oplevede i foråret, hvor vi skulle lukke helt ned, siger Nicolai Madsen, kasserer i Vamdrup IF Håndbold.

Kampe på tværs af Jylland

Mange af kampene foregår på tværs af Jylland, og selvom Vamdrup IF Håndbold havde kampe i kalenderen allerede i weekenden, forstår de godt aflysningerne.

- Vi er ærgerlige over, at vi ikke har mulighed for at spille kampe, men vi er fuldt forståelige for beslutningen. Håndbold er en kontaktsport, og vi transporterer os på kryds og tværs for at afvikle kampene, siger Nicolai Madsen.

Læs også Aflyser bryllup: Maria og Henriks kærlighedsfest skal ikke være den næste smittekæde

Netop den tætte kontakt på tværs af bygrænser har fået Jydsk Håndbold Forbund til at trykke på stopknappen og aflyse alle turneringskampe de næste 3 uger, oplyser de på deres hjemmeside.

Utryghed i klubberne

En anden årsag er den utryghed, der er opstået blandt foreningsledere, forældre og spillere. Hos Vamdrup IF Håndbold har der også været spørgsmål fra flere forældre.

- Vi har fået henvendelser fra forældre, der har spurgt ind til, hvordan og hvorledes det ville komme til at se ud, siger Nicolai Madsen.

Nu er det fastlagt. De næste tre uger er der ikke kampe på programmet men stadig en masse træning.

Det gælder jyllandsserien, serie 1, 2, 3 og 4 samt ungdomshåndbold fra U9 til U19 undtaget U19 ligaen.

Mest sete på tvsyd.dk