TV der bevæger dig

Håndboldskole er et hit: Hansen og Svane inspirerer

9-årige Kirstine Nordborg Jaap løber i uge 32 rundt i en hal i Kolding. Sammen med 120 andre børn deltager hun i KIF’s håndboldskole.

00:33

Træner Anders Fredsgaard fortæller, at de bliver ved med at spille i pauserne, selvom de er trætte. Video: Hans Lausten

Træner Anders Fredsgaard fortæller, at de bliver ved med at spille i pauserne, selvom de er trætte. Foto: Hans Lausten

1 af 2

Lige nu er trøjen lyserød, men lige straks bliver Kirstine Nordborg Jaaps trøje skiftet ud med KIF Koldings traditionelle røde trøje. Den 9-årige pige er en af de 121 børn og unge, der deltager i KIF Koldings Håndboldskole, der afholdes i uge 32. Mandag er første dag i træningsugen.

- Det er første gang, jeg er med, men jeg glæder mig, siger pigen fra Kolding.

Det er dog ikke første gang, at Kirstine Nordborg Jaap har en håndbold i hænderne. Også i fritiden skyder hun til måls og dribler rundt på banerne.

Der kommer spillere og børn fra alle klubber. Det er super fedt, at de så mødes og får nogle kammerater på tværs.

Anders Fredsgaard, ansvarlig, KIFs Håndboldskole

Håndboldskolen i Kolding er en af de største i Danmark, og i mange af aldersgrupperne blev pladserne udsolgt for længst. De åbnede for tilmeldingen tilbage i februar, og allerede der blev pladserne optaget og ventelister oprettet.  

- Der kommer spillere og børn fra alle klubber. Det er super fedt, at de så mødes og får nogle kammerater på tværs, siger Anders Fredsgaard, der er ansvarlig for håndboldskolen i Kolding.

Stjernerne inspirerer

Når Kirstine Nordborg Jaap bliver spurgt, om hun kender nogle håndboldspillere, nævner hun Mikkel Hansen og Jens Svane. Sidstnævnte har den 9-årige pige også set spille flere gange på selvsamme arena, hun i ugens løb får lov at spille på. Sydbank Arena.

Kolding er en ret stor håndboldby, men landsholdsherrenes sejr i år spiller formentlig også en rolle i antal tilmeldte, mener Anders Fredsgaard.

- Der er klart, at når man vinder VM i januar måned og skal melde sig til i februar, så er der helt sikkert nogle, der vil ud og prøve sporten, siger han til TV SYD.

Og spørger man Kirstine Nordborg Jaap, om hun vil gøre Hansen og Svane kunsten efter, lyder svaret højt og klart:

- JA!

Mest sete på tvsyd.dk