TV der bevæger dig

Handicapforening fylder 90 år

De handicappede i Kolding har holdt sammen i næsten et helt århundrede. Det blev fejret med fællesspisning lørdag.

Omkring 60 mennesker var mødt op for at fejre den runde fødselsdag i Dansk Handicap Forbund Kolding lørdag. Foto: Michael Nielsen, TV SYD

Fra 1927 var de handicappede i Kolding ikke længere overladt til sig selv. Det var nemlig året, hvor Dansk Handicap Forbund startede en afdeling i Kolding.

- Det er stort og flot. Der er ikke mange ting, der eksisterer i 90 år – slet ikke i vore dage, siger formand, Kent Broe Goldschmidt, hvis handicap er dårligt syn, til TV SYD.

Foreningen startede i sin tid for at hjælpe det, man dengang kaldte krøblinge. Der blev skabt sociale aktiviteter, og man kæmpede for at gøre de handicappedes forhold i samfundet bedre.

Her 90 år efter, er det stadig filosofien bag DHF Kolding. 

Læs også Nu åbner landets første dartklub for handicappede

- Ved at være med her får jeg mere perspektiv på andre handicap. Jeg bliver klogere på, hvad det vil sige at sidde i kørestol, have spastiske lammelser eller høretab. Det kan jeg bruge i mit videre politiske arbejde i handicapøjemed, siger Kent Broe Goldschmidt.

Men på trods af den vedholdende forening, så er medlemstallet nedadgående. Derfor forudser formanden, at de næste 90 år bliver lidt anderledes.

- Jeg tror, at de små lokalforeninger vil samle sig til nogle lidt større, så vi f.eks. får én forening, der dækker hele trekantområdet. Det tror jeg vil være bedre, fordi vi så sammen har et større kundegrundlag, siger Kent Broe Goldschmidt.