Har ikke været i skole i 331 dage

Den ADHD-ramte dreng Sebastian Lykke Jensen er stadig ikke kommet tilbage til skolen. Nu har han gået hjemme i 331 dage.

På TV SYD har vi tidligere kunne fortælle om drengen Sebastian Lykke Jensen, der blev smidt ud af skolen og ikke kom i gang efterfølgende. Nu er der gået knap et år, og han har stadig ikke været i skole.

Sebastian Lykke Jensens historie begynder tilbage i september 2014. Her blev han smidt ud af Vamdrup Skole efter flere episoder, hvor personalet måtte bruge magt for at holde ham.

Man prøvede senere at inkludere ham i klassen igen, men uden held. Siden kom han på prøve på Aller Friskole med stor succes, men for at han kan gå på friskolen, skal han have støttetimer; støttetimer som kommunen ikke vil betale. Kolding Kommune har derimod tilbudt ham at komme tilbage i den samme skole, der dog har fået nye lokaler, og hvor han i højere grad vil få eneundervisning. Men det vil moren ikke gå med til.

Siden TV SYD bragte sagen har politikerne ændret loven, så der er flere penge til friskoler, der tager imod elever som Sebastian Lykke Jensen. Men der er stadig ikke penge nok til at de kan tilbyde ham en plads. Sådan har sagen stået i stampe i knap et år, og Sebastian har stadig ikke været i skole.

Se i videoen herunder Sebastian Jensens mor, Marianne Kronborg, forklare, hvorfor hun ikke vil tage imod Kolding Kommunes tilbud. (Varighed: 0:27)