TV der bevæger dig

Hjælp på vej til fyrede vindmølle-folk

1. februar blev 125 medarbejdere fra LM Wind Power A/S i Lunderskov afskediget. Nu er ni jobcentre klar med ekstraordinær hjælp til de fyrede.

Det sker, efter at Beskæftigelsesregion Syddanmark netop har bevilget godt to mio. kr. til et projekt, som skal hjælpe de afskedigede medarbejdere til at komme i arbejde igen.

Pakken til de tidligere ansatte hos LM Wind Power A/S vil dels bestå af afklaringsforløb på en-to uger samt efter- og videreuddannelse i op til otte uger.

- De første medarbejdere fratræder her med udgangen af marts, og allerede tirsdag efter påske er vi klar med et afklaringsforløb for 48 ledige. Her kommer vi blandt andet til at snakke jobsøgning, opkvalificering og jobskifte, fortæller udviklingskonsulent Ingelise Bøhme fra Jobcenter Kolding.

Herefter vil de ledige blive tilbudt kurser inden for brancher, hvor chancen for job ifølge statistikken er størst: Bygge og anlæg, jern og metal, svejsning, off shore og service.

Det er ikke første gang, at lokale jobcentre laver en målrettet beskæftigelsesindsats for afskedigede medarbejdere fra fabrikken, der primært er kendt for sin produktion af vindmøllevinger. I 2010 blev 1650 ansatte afskediget, og her fik jobcentrene i Kolding, Vejen og Haderslev EU-støtte til et stort projekt, hvor målet var at opkvalificere de ledige og styrke deres muligheder for at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Jobcentrene fra Kolding, Haderslev, Vejen, Fredericia, Tønder, Sønderborg, Billund, Vejle og Middelfart deltager i projektet.