TV der bevæger dig

Hjemmeunderviser i computer

Arne Dolleris tager rundt til ældre i Kolding kommune for at undervise dem i computerens magi og mystik i deres egne hjem.

Arne Dolleris er fra næste uge klar til at tage ud til ældre og undervise i edb.

Om få år skal alle kunne modtage elektronisk post fra kommunen. De gammeldags breve afskaffes inden udgangen af 2014.

Det har fået Kolding kommune til at tage fire tiltag:

Det første er en oversigt over de steder, hvor ældre kan blive undervist. Det har ført til mange henvendelse - og enkelte steder er der oprettet ventelister.

Lån en computer

Desuden er er anskaffet et dusin bærbare computere, som kan lånes til undervisning derhjemme.

Og i den forbindelse er det, at Arne Dolleris er ansat til at tage rundt for at undervise i det digitale univers. Dette tilbud henvender sig primært til ældre, som ikke har mulighed for at deltage i hold-undervisning.

Tv-lektioner

Endelig er der lavet tv-lektioner, som udsendes af TV Kolding.

Udsendelserne varer 20 minutter og vil løbende blive genudsendt.

Forberedt på fremtiden

- Hele Seniorudvalget bakker op om, at vi i Kolding kommune gør mest muligt for, at hjælpe de ældre til fortsat at kunne være aktive deltagere i samfundslivet og den digitale udvikling, siger Søren Rasmussen, formand for kommunens Seniorudvalg.

- Vi ved, at udviklingen er et stor problem for nogen, og det er vores opgave, at hjælpe så meget vi overhovedet kan. Det har været et spændende arbejde, hvor samarbejdet med både Ældrerådet og TV-Kolding har været særdeles konstruktivt. Det er dejligt at se, at de penge, vi havde i overskud i 2010 nu finder så god anvendelse i at forberede de ældre på fremtiden.