Hjertestartere skal være lettere at få fat på

Det kan være spørgsmålet om liv eller død, men alligevel er mere end 80 pct. af alle hjertestartere gemt bag lås og slå efter almindelig kontortid.

Selv efter flere års kampagner og mediedækning er 10.000 af de i alt 12.000 hjertestartere i landet stadig bag lås og slå.

Det er for dårligt, mener Hjerteforeningen, der nu slår endnu et slag for at sætte hjertestarterne fri.

Det kan være et spørgsmål om liv eller død, om der er en hjertestarter i nærheden, hvis et menneske pludselig får hjertestop.

Et af de steder, hvor hjertestarteren hænger tilgængelig, er hos Super Brugsen i Vonsild. Her hænger hjertestarteren på muren foran indgangen til butikken. Butikken har nemlig valgt, at hjertestarten skal kunne bruges døgnet rundt.

Det er helt bevidst, vi har hængt den udenfor, for der kan jo ligeså godt ske noget udenfor vores åbningstid om natten eller sent om aftenen. Og der har også en enkelt gang været behov for den, fordi en havde fået det dårligt ovre i kirken, fortæller brugsuddeler Ingrid Sørensen til TV SYD.

Brugsuddeler, Ingrid Sørensen, er ikke i tvivl om en hjertestarter skal hænge tilgængelig hele døgnet.

 

Da TV SYD kontakt til Kolding Kommune fredag, erkendte kommunen deres hjertestartede hænger inden for. Nu har kommunen besluttet, at den her ved sundhedscenteret skal udenfor at hænge.

Her har vi et godt eksempel. Den hjertestarter er kommet ud at hænge i løbet af et par dage. Den har ellers været indendørs. Det betyder jo at den kan hjælpe, hvis der sker noget her omkring, og det er vi utroligt galde for, siger Lillian Simonsen, formand for Hjerteafdelingen til TV SYD

Hør Lillian Simonsen her:

 

Kolding Kommune er nu gået i gang med at finde ud af, hvor mange af deres hjertestartere, der skal flyttes udenfor.