TV der bevæger dig

Hva' ska' vi med havnen?

Nu kan dialogen gå igang igen om, hvad der skal ske med havnen i Kolding. Det sker efter at Trafik-, Bolig-, og Byggestyrelsen har afgjort en klage fra DI:

Flot tager den sig ud Kolding Havn i sommersolen.

Det hele begyndte 14 november sidste år. Byrådet i Kolding gik ud med deres visioner for havnen set i det helt lange, 25-årige perspektiv. Essensen er, at der ikke længere skal drives virksomheder på havnen.

- Vi var utroligt frustrerede og ramt af granatchok, det er vi sådan set stadigvæk. Skal vi flytte, skal vi lukke, nu har vi ligget på havnen i 93 år, siger Jesper Hansson fra Svane Shipping, en af 24 virksomheder på havnen.

Det var med velberådet hu, at byrådet ikke på forhånd informerede virksomhederne.

- VI havde jo nok en fornemmelse af, at de ville være imod, siger borgmester Jørn Pedersen i dag til TV SYD.

Til gengæld havde byrådet inviteret alle virksomhederne til en snak om fremtiden post festum.

- Det var sådan set et fint møde, hvor de var meget lydhøre, erindrer Jesper Hansson, Svane Shipping.

- Vi havde bare regnet med, at der ville komme flere møder, fortsætter han.

Læs også Et enigt byråd vil have virksomheder væk fra Kolding Havn

Det gjorde der så ikke, ikke i første omgang i hvert fald. DI, Dansk Industri, hvor virksomhederne er organiserede, blandede sig nemlig i sagen og klagede til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen over Koldings beslutning.

- Når man begynder at blande advokater ind i det og klager til ministeriet, så bliver vi jo nødt til at lade det hele ligge, indtil klagen er afgjort, siger borgmester Jørn Pedersen med kun den allerfineste antydning af irritation i stemmen.

Klagen blev afgjort i fredags til Koldings fordel, de må altså gerne sløjfe havnen som erhvervshavn, forudsat at de overholder de love, der gælder på området, hvilket borgmester siger, at selvfølgelig gør de det.

Nu kommer der altså gang i forhandlingerne igen. Men det er tvivlsomt om der bliver glade bukser af det skind. For virksomhederne vil gerne blive.

- Vores ønske er at blive på havnen, udtaler Jesper Hansson, direktør, Svane Shipping.

Læs også Lukning af Kolding Havn: Interesseorganisationer frygter dominoeffekt