Kuverter med pulver indeholdt også trusselsbreve: - Det er en meget alvorlig sag

Torsdag og fredag modtog flere Jyske Bank filialer breve med både pulver og trusler, herunder filialer i Kolding og Fredericia. Efterforskningslederen ser meget alvorligt på sagerne.

De seneste to dage har alle Jyske Banks filialer været låst af.

Årsagen er, at flere politikredse torsdag og fredag har modtaget anmeldelser om mistænkelige breve indeholdende pulver og trusselsbreve. Jyske Bank i Kolding og Fredericia er de afdelinger, der senest har modtaget breve af mistænkelig karakter. 

Det er Midt- og Vestjyllands Politi, der koordinerer efterforskningen, og efterforskningsleder Hans Roost, fortæller, at det endnu er uklart, hvad hensigten med brevene er, men understreger alvoren i sagen.

- Det er meget svært at sige, hvad motivet er. Det skal vi selvfølgelig ind og granske. Men der følger trusselsbreve med, og det vil sige, at vi betragter det som en overtrædelse af Straffelovens § 266. Derfor er det også en meget alvorlig sag, siger han.

Straffelovens §266 omhandler trusler på livet og har en strafferamme på op til to år. Efterforskningslederen oplyser samtidig, at pulveret fra alle brevene er undersøgt, og det viser sig at være et ufarligt stof.

Kan ikke udelukke, at der kommer flere

De første breve indeholdende pulver blev torsdag eftermiddag modtaget af to vestjyske bankfilialer, mens bankens hovedsæde i Silkeborg også modtog et trusselsbrev. 

Yderligere to breve, der var adresseret til henholdsvis Aalborg og Frederikshavn, blev standset hos postvæsenet i Aalborg.

Fredag fik politiet endnu to anmeldelser fra to sydjyske Jyske Bank afdelinger i henholdsvis Kolding og Fredericia.

Efterforskningslederen kan ikke udelukke, at der kan være flere breve på vej.

- De her breve kommer jo med posten, og det kan tage nogle dage, før posten kommer ud. Derfor kan vi ikke udelukke, at der kommer flere breve, siger politiinspektør fra Midt- og Vestjyllands Politi Hans Roost.

Meget alvorlig sag, der skaber utryghed

Til trods for, at analyser har vist, at pulveret er ganske ufarligt, ser politiet stadig meget alvorligt på sagerne.

- Det skaber altid utryghed, når der kommer et trusselbrev med pulver - uanset om det er farligt eller ej. Det er noget, der virkelig giver indtryk hos de steder, der modtager brevene. Derfor er det en meget alvorlig sag, siger Hans Roost, der er politiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi og leder af efterforskningen.

Første skridt i efterforskningen har været at sikre spor ude på stederne. Senere samler Midt- og Vestjyllands Politi alle sagerne, og fortsætter den videre efterforskning.