TV der bevæger dig

Igen: Menneskesmugler stoppet ved Kolding

Sommeren 2014 har været særdeles travl for politiet i Syd- og Sønderjylland. De melder om et stort pres af menneskesmuglere, som fragter hovedsaligt syriske flygtninge til Kolding. Nu har politiet igen fanget en menneskesmugler, denne gang med fire syriske mænd i bilen.

Foto: Henrik R. Petersen

Onsdag blev en 24-årig mand, der er hollandsk statsborger, stoppet på den sønderjyske motorvej ved afkørsel Kolding Syd.

- En patrulje fra Syd- og Sønderjyllands Politi spottede manden, fortæller Brian Abild fra lokalpolitiet i Kolding til Newsbreak.dk.

Patruljen var på vej til kollegaerne i Kolding i et andet ærinde, da de valgte at undersøge den 24-årige hollænder nærmere.

- I bilen var fire syriske mænd, der ville søge asyl i Danmark. De skulle sættes af på Kolding Banegård, forklarer Brian Abild.

Den 24-årige hollænder blev anholdt, sigtet for menneskesmugling og fremstillet i grundlovsforhør. Retten i Kolding valgte at give manden en straksdom på 30 dages fængsel samt indrejseforbud i Danmark i seks år.

Politiet har desuden anholdt endnu en menneskesmugler her til morgen. Han skal fremstilles i grundlovsforhør senere i dag.