Indsat i fængsel har lavet legetøj til Dansk Legetøjsmuseum

I 15 år lå et legetøjsmuseum i Kolding. Sidste år måtte det lukke. Nu er det åbnet igen - denne gang i Christiansfeld.

I Unescobyen Christiansfeld kan de mange turister nu ikke kun kigge på Brødremenigheden og smage på honningkager - nu kan de også besøge byens nye legetøjsmuseum.

Tidligere lå legetøjsmuseet, med legetøj samlet gennem et helt liv af Bent Eliasen, i Kolding. Men i efteråret 2014 lukkede museet og alle effekterne blev foræret til Slotssøbadet i Kolding. Nu er der kommet nyt liv i det gamle legetøj.

Blandt effekterne er en gammel træbus, som er produceret af indsatte i Vestre Fængsel.

Museet har fået foræret 140.000 stykker legetøj. Der er ikke plads til alt i det nye museum, der har 200 kvm. at brede sig på. Men udstillingen vil løbende blive udskiftet. Lige nu fokuserer hele det ene lokale på juleting.  

Dansk Legetøjsmuseum er en selvejende institution, som har egen bestyrelse og drift. Den første bestyrelse i Dansk Legetøjsmuseum består af Otto Skak, Richard Nielsen, HC. Jensen, Annemarie Michelsen samt Edvard Køhrsen, som bliver den første formand.

Se Naboer på TV SYD+ klokken 15.00 og igen klokken 19.55 og 22.40. Udover besøget på legetøjsmuseet besøger Naboer tirsdag Lindegade i Christiansfeld.