TV der bevæger dig

Ingen vej tilbage

Computere har det med at blive vanedannende. Det har elever, lærere og forældre på Lyshøjskolen i Kolding oplevet. Eleverne i 1. klasse fik sidste år en bærbar computer hver, og nu skal fremtidige elever i de yngste klasser også have en computer.

Her arbejdes.

Egentlig skulle de bærbare computere til de nye elever løbe som et forsøg i tre år, men erfaringerne er allerede blevet så frugtbare, at der ikke er en vej tilbage til den sorte tavle. Også i år skal de nye 1. klasser have en computer.

De personlige computere kombineres med interaktive skoletavler, så eleverne både kan arbejde individuelt og i fællesskab.

- Vi har fået langt bedre muligheder for at lave en differencieret undervisning, der passer til den enkelte elev. Det betyder, at både de stærke og svage elever lærer hurtigere. Det er faktisk sådan, at skellet mellem de to grupper forsvinder, siger viceinspektør Grete Dahl, Lyshøjskolen.

Hun henviser til, at computerundervisningen især er motiverende for drengene.

Den betyder også, at alle børnene kan skrive fra første dag. De skal ikke vente på at få deres motorik på plads til at kunne skrive håndskrift.

- Det med at lære håndskrift skal nok komme senere, siger Grethe Dahl.

Økonomien

Forældrene bakker kraftigt op, og syv-otte af dem har sat sig for at skaffe penge hos forældre og andre interesserede, så også eleverne i de nye 1. klasser kan få det digitale udstyr.

Folkeskolen kan ikke i dag stille krav om, at eleverne skal møde op med en computer. Hvis skolen skal skaffe dem, må eleverne ikke tage computerne med hjem for ar forberede sig til undervisningen.

Grete Dahl regner med, at en computer blive en ligeså naturlig del af skoleudrustningen som skoletaske og penalhus.

Mest sete på tvsyd.dk