TV der bevæger dig

Jobfirma igen i søgelyset

Jobfirmaet JK-Proces er igen kommet i søgelyset for at spilde skattekroner og de lediges tid. Firmaet laver jobsøgningskurser for Jobcentret i Kolding Kommune.

05:36

Linda Rytter fik intet ud af mødet med JK-Proces.

1 af 2

- Jeg lærte intet i løbet af to uger. De to uger gik ud på at lave et CV og bruge jobnet, men det kunne jeg godt i forvejen, fortæller Linda Rytter, Almind, der har en fortid som socialpædagog og restauratør.

Hun modtog undervisning i seks timer og fem minutter i to uger. Resten af tiden var kursisterne overladt til sig selv med individuelle opgaver.

I 2010 fældede arbejdsløse i Fredericia en hård dom over firmaet. Fredericia Kommune fik lavet en uvildig undersøgelse af firmaet, og den viste, at næsten halvdelen af kursisterne var utilfredse med konsulenternes indsats.

Kender fortiden

Arbejdsmarkedschef Lasse Kamp, Kolding Kommune, siger, at han kender firmaets fortid i Fredericia, og det siden har strammet op.

- Jeg mener, at de ledige generelt bliver klædt godt på til at søge job, og vi er glade for samarbejdet med firmaet, siger Lasse Kamp.

Han henviser til, at 75 procent af kursisterne i deres bedømmelse af kurserne erklærer sig tilfredse med forløbet, og at 43 procent kommer i job.

Jobcentret har en medarbejder, der konstant følger firmaets indsats.

Linda Rytter havde håbet, at møde arbejdsgivere på kurset, der kunne bedømme deres ansøgninger, men firmaet havde ikke eksterne undervisere.

Afdelingsleder Henning Nielsen, JK-Proces, siger, at repræsentanter for vikarbureauer af og til møder kursisterne på kurserne.

Arbejdsmarkedschef Lasse Kamp ønsker ikke at oplyse, hvad kurserne koster. Han har nægtet TV SYD aktindsigt i økonomien.