TV der bevæger dig

Jonas skal få de unge til at vælge en erhvervsuddannelse

Jonas tager i disse dage rundt på folkeskolerne som rollemodel for at få eleverne til at interessere sig for erhvervsuddannelserne. Alt for mange vælger gymnasiet.

To rollemodeller fra erhvervsuddannelserne på besøg i 7. og 8. klasse Foto: Tais Tullin, TV SYD

To rollemodeller fra erhvervsuddannelserne på besøg i 7. og 8. klasse Foto: Tais Tullin, TV SYD

1 af 2

Når folkeskoleeleverne skal vælge en ungdomsuddannelse, så vælger langt de fleste en gymnasial uddannelse istedet for en erhvervsuddannelse, og det skal en rollemodel-kampagne nu lave om på.

En af dem, der i første omgang valgte en gymnasial uddannelse, var Jonas Kramer Poulsen, men efter et år stoppede han. I stedet overtalte en ven han til at gå i lære som kleinsmed, og det er han i dag rigtig glad for.

To rollemodeller fra erhvervsuddannelserne på besøg i 7. og 8. klasse på Munkevængets Skole i Kolding Foto: Tais Tullin, TV SYD

Ministeriet for Børn, Unge og Ligestilling har derfor uddannet 60 rollemodeller, en af dem er Jonas, og han besøgte tirsdag sammen med en med-rollemodel 7. og 8. klassetrin på Munkevængets Skole i Kolding.

00:45

Sunday Aol og Ikram Botan fra 8. klasse deltog i rollemodel-timen.

Luk video

 

Da jeg startede på uddannelsen, fandt jeg ud af, at det var virkelig fedt - hold da op, hvor er det sjovt.

Jonas Kramer Poulsen, kleinsmedlærling og rollemodel, Vejle

Rollemodellerne er elever på de merkantile, tekniske, og social- og sundhedsfaglige erhversuddannelser. De skal være med til inspirere de unge til at tænke på at tage en erhversuddannelse. 

01:38

Hør Jonas fortælle, hvorfor gymnasiet ikke var det rigtige valg for ham.

Luk video

For Jonas var gymnasiet ikke det rigtige valg. I stedte er han blevet rigtig glad for sin læreplads som kleinsmed. 

- Jeg havde tænkt, nu må jeg jo så finde noget at lave, men da jeg startede på uddannelsen, fandt jeg ud af, at det var virkelig fedt - hold da op, hvor er det sjovt, fortæller Jonas Kramer Poulsen.

Den ene rollemodel på besøg på Munkevængets Skole, Jonas Kramer Poulsen (th), begyndte egentlig på gymnasiet, men efter et år stoppede han, og er nu igang med at uddanne sig til kleinsmed. En uddannelse han brænder for. Foto: Tais Tullin, TV SYD

Ved den seneste opgørelse i foråret 2016 valgte 18,4 procent af afgangseleverne en erhvervsuddannesle, mens hele 74, 3 procent valgte en gymnasial uddannelse.