Jysk Fynske Medier lukker nyindkøbte ugeaviser

Der bliver færre ugeaviser i postkasserne i Syd- og Sønderjylland. Kun en uge efter overtagelsen af en stribe syd- og sønderjyske ugeaviser, vælger Jysk Fynske Medier nu at lukke de nyindkøbte aviser.

Jysk Fynske Medier lukker ialt 9 ugeaviser i TV SYDs område.

I en større handel med ugeaviser overtog Jysk Fynske Medier i sidste uge seks syd- og sønderjyske ugeaviser fra Politikens Lokalaviser. De seks aviser bliver nu alle lukket. Det fremgår det af en intern meddelelse, som MediaWatch har set.

Lukningen sker, når næste uges aviser er blevet udgivet, oplyser ledelsen i meddelelsen. 

I den interne meddelelse skriver Jysk Fynske Mediers ledelse, at lukningerne berører "mange medarbejdere", som i dag er blevet opsagt. 
Også tre ugeaviser, som JP/Politikens Hus samtidig indskød i det nye fælles ugeavisselskab, som Jysk Fynske Medier er hovedejer af, lukkes, erfarer MediaWatch. Det drejer sig om Lokalavisen i Vejle, Fredericia og Horsens, som tidligere var ejet af Politikens Lokalaviser under JP/Politikens Hus.

- Det drejer sig om medarbejdere i salgsorganisationen samt grafiske medarbejdere. Handlerne vil også få indflydelse på den redaktionelle bemanding, men her kan vi først gennemføre ændringerne på næste fredag af hensyn til den 14-dages forhandlingsfrist, som gælder i den journalistiske overenskomst, skriver ledelsen i meddelelsen.

De redaktionelle medarbejdere håber man at kunne flytte til andre stillinger i koncernen. Det fortæller tillidsrepræsentant Lene Sarup fra Jysk Fynske Medier. 

I alt har Jysk Fynske Medier overtaget 53 medarbejdere i forbindelse med handlen – og afgivet 28 til Politikens Lokalaviser. De seks syd- og sønderjyske udgaver af Lokalavisen, som Jysk Fynske Medier overtog og nu lukker, ligger i Kolding, Haderslev, Aabenraa, Sønderborg, Esbjerg og Varde.