Kæmpe solcellepark på vej - skal give strøm til 50.000 husstande

Et af Nordeuropas største solcelleanlæg skal placeres på markerne omkring Viuf og Håstrup ved Kolding.

I løbet af få dage lander en ansøgning om at etablere Nordeuropas største solcellepark i Viuf lige nord for Kolding hos Kolding Kommune, skriver JydskeVestkysten.

Der er politisk opbakning til den store solcellepark efter møder med borgere og repræsentanter for både Kolding og Vejle Kommuner.

- Arbejdsgruppen har arbejdet længe - i flere år - på projektet. Vi har haft nabodialoger på kryds og tværs, så vi er klar til at sende en ansøgning nu, siger projektudvikler ved Better Energy, Anders Nielsen, til TV SYD og fortsætter:

- Det betyder selvfølgelig ikke, at der ikke er utilfredshed eller usikkerhed hos nogle, men vi har forsøgt at få en dialog og høre alle interessenter, siger han.

I forbindelse med anlæggelse af solcelleparken bliver der også anlagt rekreative områder på omkring 130 hektar omkring selve solcelleparken.

- Her kommer der stor biodiversitet - langt mere end der faktisk er nu - så der kommer også masser af natur tilbage til borgerne derude, siger Anders Nielsen, der bekræfter, at ansøgningen om anlæggelse af solcelleparken bliver sendt afsted til Kolding Kommune i løbet januar.

Solcelleanlægget skal levere strøm til 50.000 hustande og forventes at stå klar ved udgangen af 2023 eller begyndelsen af 2024.