TV der bevæger dig

Kæmpekrise i KIF Kolding: Klubben er tæt på at lukke, vurderer kommentator

De økonomiske problemer i landets mest vindende håndboldklub er igen blusset op. Tirsdag valgte ledelsen at trække sig, og der skal virkelig ske noget overraskende, hvis klubben skal redde sig. Det mener JydskeVestkystens håndboldkommentator Kim Mikkelsen.

Opløsning og tvangsnedrykning truer KIF Kolding. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

- Som det ser ud lige nu, er der stor risiko for, at der efter sommerferien ikke længere findes elitehåndbold i Kolding.

Sådan lyder den klare melding fra journalist Kim Mikkelsen, der gennem de seneste ti år har fulgt med i klubbens op- og nedture.

Mandag mødtes ledelsen og spillerne i et forsøg på at finde en fælles løsning på de økonomiske problemer.

Nej til stor lønnedgang

Kravet var, at spillerne skulle acceptere en lønnedgang på 40 procent, men det valgte truppen at sige nej til.

Allerede dagen efter valgte klubbens bestyrelse at trække sig, fordi det ikke er lykkedes at få økonomien til den kommende sæson til at hænge sammen.

Læs også Spillerforening revser KIF-ledelse - formand kan ikke se sammenhæng

- Der skal virkelig ske noget overraskende nu. For bestyrelsen var også dem, der kom med pengene, og allerede i midten af juli måned er der opstart til den kommende sæson, fortæller Kim Mikkelsen.

Ifølge den afgående bestyrelse er det den aktuelle covid-19-situation, der igen har sat økonomien under pres. Derfor blev spillere opfordret til at gå ned i løn frem til nytår. Men det krav var altså for højt.

- Man kan godt undre sig lidt over, hvordan klubben er nået frem til, at spillerne skulle gå 40 procent ned i løn. For samtidig har man jo indgået kontrakter med nye spillere, så der er noget ved økonomien, der ikke helt hænger sammen, mener Kim Mikkelsen.

Læs også KIF Koldings ledelse trækker sig efter økonomisk kamp

Redning bliver svær

Ifølge Rasmus Klarskov Storm, der er analysechef på Idrættens Analyseinstitut, er det kulminationen på mange års økonomiske vanskeligheder. Klubben har tidligere været igennem flere kriser, men denne gang kan det blive mere end vanskeligt. Det fortæller han til Ritzau.

- Kombinationen af en sårbar økonomi, dårlige sportslige resultater og en coronakrise er bekymrende, og det er sandsynligt, at klubben går i opløsning, siger Rasmus Klarskov Storm.

Ifølge Kim Mikkelsen var det ellers lykkedes for den snart afgående bestyrelse at få fjernet det meste af klubbens gæld, og der var gode tegn på, at klubben var på vej mod en genrejsning.

Nu truer en lukning, som i værste fald sender klubben ud i en tvangsnedrykning, der betyder, at KIF Kolding mere eller mindre skal starte forfra.

Mest sete på tvsyd.dk