TV der bevæger dig

Kandidat: Jeg har respekt for ulovligheder

Venstre i Kolding har opstillet en rebel som nummer tre på kandidatlisten til kommunevalget i november. Navnet er Merete Due Paarup.

05:25

Merete Due Paarup har fået mange tilkendegivelser på Facebook.

Merete Due Paarup har flere gange medvirket i TV SYD-udsendelser.

1 af 3

Hun mener, at det er i orden at kaste maling på en statsminister og sabotere offentlige hjemmesider.

- Jeg har stor respekt for dem, der brænder for noget og kæmper for noget. De er vigtigere for demokratiet, end dem der er ligeglade og tænker på, hvad de skal se i tv, mener hun.

Merete Due Paarup lufter sine holdninger på Facebook under navnet Augusta Duel.

- Augusta Duel er mere skarp i tonen. Men vi mener det samme, siger hun.

Merete Due Paarup har forsvaret, at en aktivist smed maling på tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) på Christiansborg i 2003 i protest mod Irak-krigen.

Hun har også udtrykt respekt for aktivister i gruppen Anonymous, der begår sabotage mod offentlige hjemmesider.

Elefant i glasbutik

- Og ja, jeg har større respekt for Anonymous eller dem der kaster med maling eller ... dem der GØR OG TØR. Og jeg vil til enhver tid tale for, at det er sejere at have en holdning og sætte noget på spil end hænge fast i sofaens magelige ligegladhedspuder og ligemegethedfjernbetjening. Ligegyldigheden-og-not-my-business... tror jeg faktisk er mere farligt for både demokratiet, samfundet og os alle sammen, skriver hun.

Borgmester Jørn Pedersen (V) lægger afstand til, at Merete Due Paarup forsvarer strafbare handlinger, men han mener ikke, at det gør hende uegnet til at sidde i byrådet.

- Hun er som en elefant i en glasbutik, og jeg tror, at hun vil være med til at holde fokus på, hvad byrådet er sat i verden for, nemlig at være der for borgerne. Hun kan også medvirke til, at vi ser os selv efter i kortene, siger han til dagbladet JydskeVestkysten.

Jakob Ville Jensen, formand for Venstre i Kolding, mener, at der er plads til kandidater som Merete Due Paarup i partiet. Det gav han udtryk for i TV SYD Nyhederne kl. 19. 30

Mød Merete Due Paarup i TV SYD Nyheder 19.30.

Du kan også deltage i debatten på Facebook: Kan en folkevalgt tillade sig at forsvare ulovligheder?

http://www.facebook.com/tvsyd