TV der bevæger dig

Kandidater til foreningsmøde

I dag holdt Dansk Ungdoms Fællesråd og flere af idrættens organisationer møde med 40 kandidater til kommunalvalget i Sydjylland for at give dem gode ideer til at styrke foreningslivet.

04:01

Lunderskovhallen mangler plads til flere medlemmer af foreningerne.

1 af 2

Mødet foregik i Kolding, hvor borgmester Jørn Pedersen tog imod. Han sagde i en samtale med TV Syd, at det er i kommunernes interesse at samarbejde med foreningerne. Hvis de har brug for faciliteter, bør kommunalpolitikerne hjælpe dem. Måske koster det penge, men så er det vigtigt at foreningerne og politikerne "kan mødes det rigtige sted".

Gode ideer

Foreningerne indkaldte til møde med den begrundelse, at de vil klæde kandidaterne på til valgkamp. Det er ikke pression, sagde Signe Bo fra Dansk Ungdoms Fællesråd. Det er kun et forsøg på at fortælle politikerne, hvad foreningerne kan.

Kandidaterne til kommunalvalget 2013 vil gerne styrke foreningslivet i deres kommuner. Foreningerne mener til gengæld, at kommunalpolitikerne mangler konkrete idéer til, hvordan de kan bidrage, og her siger foreningerne, at de har masser af gode ideer, som de gerne vil dele ud af.

Derfor har Dansk Ungdoms Fællesråd i samarbejde med idrættens hovedorganisationer DIF, DGI og Dansk Firmaidrætsforbund taget initiativ til en række stormøder landet over.

Pladsmangel

TV Syd besøgte i dag en af de byer, der gerne vil have politikerne i tale. Lunderskov mangler plads i sin sportshal og mangler bevillinger til at få en større hal, så det stadig vil være muligt at tiltrække de unge.

Kandidater fra alle partier og alle kommuner er inviteret til at deltage i møderne. I alt har end 150 kandidater allerede takket ja til inspirations-muligheden og meldt sig til ét af de i alt fem stormøder i Brøndby, Kolding, Herning, Næstved og Aalborg.