TV der bevæger dig

Karina L. om støjproblemer: Nedsæt hastighed om natten

Naboer til motorvejsafkørslen Bramdrupdam ved Kolding er trætte af bilstøjen. Efter flere borgermøder med politikere har SF's Karina Lorentzen nu et forslag. Nedsæt hastigheden på strækningen i nattetimerne.

Det er støj fra motorvejsafkørslen Bramdrupdam, der gener naboerne. Foto: Kim Gram

Kig til Østrig. Sådan er forslaget fra Karina Lorentzen efter borgermødet mellem naboer til motorvejsafkørslen Bramdrupdam ved Kolding og flere politikere mandag. Her var Karina Lorentzen ikke selv med, men hun har tidligere besøgt de berørte naboer.

- I Østrig har de nedsat hastighederne på motorvejen i nattetimerne. Det kan vi også gøre ved den her afkørsel, og det er en 'her-og-nu' løsning, siger Karina Lorentzen til TV SYD.

Beboerne har igennem mange år efterlyst en støjskærm, men for at der kan være plads til en støjskærm, skal motorvejen udvides. Og det kan tage rigtig lang tid.

- En støjskærm er klart at foretrække, men det kan tage rigtig mange år, før det kan lade sig gøre, så derfor bliver vi nødt til at gøre noget andet hurtigt, siger hun.

Udover muligheden for at nedsætte hastigheden, foreslår hun også at man lægger støjdæmpende asfalt på afkørslen og opsætter stærekasser på strækningen.