Kasserer stak af med penge til ældres bus

Beboere og ansatte på plejehjemmet Egebo i Sønder Bjert ved Kolding er rystede. De fleste af sparepengene til en nye bus er forsvundet. Kassereren i den forening, der samlede penge til bussen, er nu anmeldt til politiet.

Kasseren var ansat på plejecentret, da underslæbet stod på. Han stjal omkring 140.000 kroner fra busforeningens konto.

Underslæbet blev opdaget ved en tilfældighed, da den nu afdøde formand for foreningen gik i banken for at få betalt en regning for brændstof til den gamle bus. Et kontoudtog viste, at der kun var 19.000 kroner tilbage på foreningens konto.

Formanden og lederen af plejecentret indkaldte medarbejderen til et møde, hvor han straks tilstod underslæb. Han havde regelmæssigt hævet penge på kontoen i kontantautomater til eget forbrug. Kasseren var den eneste, der havde hævekort til kontoen.
 
Medarbejderen lovede at betale de omkring 140.000 kroner tilbage i løbet af tre måneder. Det skete ikke. Derfor er han nu anmeldt til politiet for underslæb.

Han er ikke længere ansat på plejecentret.

De ældre på plejecentret må nu køre videre i den gamle, rustne bus.

Råd fra advokaten

Erhvervs- og selskabsadvokat Poul Erik Andersen, Horsens, har en række råd til foreninger, der kan forebygge underslæb:

- Sørg for at der skal to eller tre medlemmer til at lave en overførsel fra foreningens bankkonto.

- Tegn en underslæbsforsikring. Den koster cirka et par tusinde kroner om året afhængigt af hvilket forsikringsselsksb, man bruger.

- Foreningens bestyrelse kan løbende, for eksempel på bestyrelsesmøderne, foretage et eftersyn af kassebilagene. Så kan man tage bedrageri i opløbet