KIF indgår overenskomst med spillerne

KIF Kolding København har som det første håndboldhold i Danmark indgået en aftale med Håndbold Spiller Foreningen, der hører under LO. Dermed er holdet dækket af en overenskomst, skriver Fagbladet 3F.

- I sin tid var vi den første klub, som lavede professionelle spillerkontrakter. Nu er vi den første håndboldklub, der tegner en overenskomst med spillerne. Det har jeg ingen betænkeligheder ved, siger klubbens direktør Jens Boesen.

Aftalen har været mange år undervejs. Der var da også tydelig tilfredshed at spore hos Håndbold Spiller Foreningens direktør, Michael Sahl Hansen.

- Aftalen sikrer spillerne på den lange bane. Den giver stabile og klare arbejdsforhold, som blandt andet løn under skader og sygdom. Vi håber, at vi på sigt kan komme til at dække hele branchen, sagde han.

Den tidligere landsholdsmålmand Kasper Hvidt er en af klubbens mest rutinerede spillere. Han er glad for den nye aftale. For selvom han betegner forholdet mellem spillerne og klubben som ret godt, kan det måske ændre sig med tiden.

- Det er super vigtigt med klare forhold mellem arbejdsgiveren og spillerne. Hvis der på et tidspunkt opstår uenigheder, så er det godt at have en overenskomst at forholde sig til. Så kan man som spiller bedre stå fast og sige, at det her er mine rettigheder, siger han.