KIF sikrer sæsonens første sejr i døende sekunder

KIF Kolding København sejrede knebent over Aalborg Håndbold på Philip Stenmalms sejrsmål.

I tredje forsøg kom KIF Kolding København på tavlen med en sejr i herrernes bedste håndboldliga.

Det skete på hjemmebane med en sejr på 23-22 over Aalborg Håndbold efter en meget jævnbyrdig affære, hvor Philip Stenmalm med to sekunder tilbage brød igennem og bragede sejrsmålet i kassen.

Dermed har KIF tre point efter de første tre runder, mens Aalborg fortsat har to point.

Det blev fra begyndelsen en meget lige affære, og ingen af holdene var i stand til at skabe en føring af den komfortable slags.

Føringer på et mål og uafgjort tegnede billedet, og på den konto havde det været passende med en pauseremis.

Men den glippede, da KIF's Magnus Landin i det sidste sekund sendte et straffekast på overliggeren, så Aalborg halvvejs førte 13-12.

KIF kom dog bedst ud til anden halvleg. Aalborg begik et hav af tekniske fejl og kunne i de første ti minutter have tabt kampen på dette grundlag.

Men hjemmeholdet var ikke selv i det effektive hjørne til at knuse kampen, men 15-16 blev dog vekslet til føring på 18-16.

Aalborg holdt en scoringspause på lidt mere end ti minutter, før Tobias Ellebæk reducerede til 17-18, og kort efter skulle stillingen igen blive helt lige.

Med fem minutter tilbage bragte KIF sig på 22-21 trods en spiller i undertal, og i næste angreb havde Magnus Landin en stor chance for at bringe holdet yderligere foran, men Søren Pedersen i Aalborg-målet reddede mesterligt.

I stedet udlignede nordjyderne og havde bolden i overtal, da kampen ved 22-22 gik ind i det sidste minut.

Men holdet smed bolden væk med endnu en teknisk fejl, så KIF kunne gennemføre kampens sidste angreb.

Holdet blev fuldtalligt, hvorefter Bo Spellerberg kunne aflevere til Philip Stenmalm, der satte sig igennem og afgjorde kampen.