KIF tager første stik i semifinaleduel mod Tvis Holstebro

Favoritterne fik udvist Kasper Hvidt og var bagud med et mål ved pausen. Alligevel lykkedes det at slå Tvis.

KIF Kolding København har givet sig selv gode chancer for at nå DM-finalen med en udesejr over Team Tvis Holstebro i den første af to semifinaler.

Favoritterne vandt lørdag 25-23 i Holstebro og har fordel af hjemmebane om en uge i Brøndby.

Efter en tæt og næsten jævnbyrdig affære så afgjorde gæsterne fra KIF sagerne i de sidste 10 minutter.

Kampens måske mest dramatiske øjeblik indtraf umiddelbart før pausen, da KIF-målmand Kasper Hvidt stormede fremad banen for at fange en løs bold ved midterlinjen. Hjemmeholdets Patrick Wiesmach havde fået samme idé.

Den rutinerede keeper strakte sit ene ben og modtog det røde kort for at bringe Wiesmachs sikkerhed i fare.

Uden Kasper Hvidt på banen måtte Søren Westphal ind mellem stængerne i KIF-målet, hvilket var en åbenlys fordel for Team Tvis.

Hvidts udvisning får dog ikke betydning for målmandens deltagelse i næste uges returkamp.

De vestjyske værter var selv hæmmet af en tidlig skade til den bomstærke forsvarsspiller Klaus Thomsen, så begge hold havde sit at kæmpe med.

Team Tvis var i første omgang bedst til at håndtere udfordringerne med større løbevillighed, højere tempo og bedre kontraspil end gæsterne.

Kasper Hvidt havde indtil sin udvisning haft en redningsprocent på 42, og den faldt betragteligt med Westphal på mål.

De rutinerede KIF-spillere formåede alligevel at holde sig inde i kampen i kraft af stærke enkeltmandspræstationer fra blandt andre Bo Spellerberg, der bidrog med flere afgørende scoringer.

I slutfasen fik gæsterne også stillet forsvaret godt op, hvilket gjorde det svært for Team Tvis at komme frem til kvalificerede afslutninger. Samtidig lykkedes det Søren Westphal at diske op med et par gode redninger.