TV der bevæger dig

Klar til at overtage flyvninger i aften

Det lille danske selskab Danish Air Transport fra Vamdrup begynder muligvis allerede flyvninger til Bornholm og Sønderborg torsdag aften. Også Billund-selskabet Sun-Air står klar til at overtage Cimber Sterlings ruter.

05:36

Cimber Sterling: Flere selskaber er klar til at overtage

1 af 2

Danish Air Transport (DAT) er parat til at overtage ruterne mellem København og Sønderborg og København og Bornholm allerede torsdag aften, oplyser selskabet til Børsens netavis.

To fly er klar

Det lille danske flyselskab har gennem længere tid foretaget flyvninger for det nu konkursramte Cimber Sterling som underleverandør på netop disse ruter, og derfor står to fly klar til at tage ruterne allerede i aften.

- Det er vores plan at se, om vi allerede i aften kan starte på to af de ruter, vi gerne vil flyve. Det er Sønderborg og Bornholm. Og dem vil vi gerne flyve fremover, siger Jesper Rungholm, direktør i DAT, til Børsen.

Flyvning til Karup

Han fortæller, at selskabet også ville være interesseret i at overtage flyvningerne fra København til Karup, men at han forventer, at det store norske lavprisselskab Norwegian vil byde ind på den rute. Norwegian har tidligere fløjet på ruten.

- Karup kunne også have været interessant for os, men den har Norwegian allerede været på, og jeg ønsker ikke at slås med nogen om de her ruter, siger Jesper Rungholm til Børsen.

Sun-Air overtager

Det lille flyselskab Sun-Air står klar med nødhjælp til Billund Lufthavn.
Selskabet oplyser her til formiddag til DR P4 Trekanten, at de allerede fra næste uge begynder at flyve på ruterne til Stockholm og Oslo. Det er ruter, som Cimber Sterling hidtil har betjent.

Derudover overvejer selskabet også at overtage ruten til Bergen.
Sun-Air fortæller her til formiddag til DR P4 Trekanten, at de endnu ikke har besluttet, om de også vil flyve på ruten til Københavns Lufthavn.