TV der bevæger dig

Klassens klovn fjollede rundt til hunderally

Anette Lund Jensen fra Gråsten var lørdag taget med sin hund Bertha til hunderally i Kolding.

00:37

Video: Mark Bundgaard

Det gik ikke så godt. Det var mere fest og ballade

Anette Lund Jensen, ejer.

Bertha er fire år og lidt af en bandit. I dag var hun med sin ejer, Anette Lund Jensen, til hunderally i Kolding. Hunderally er lydighedstræning for hunde, hvor man ikke går så meget op i præcision – og det er nok meget godt for Bertha.

- Det gik ikke så godt. Det var mere fest og ballade, siger Anette Lund Jensen.

I hunderally skal hundene gennemføre en række lydighedstest på en bane, så samarbejdet mellem hund og ejer er altafgørende. Den fireårige berner sennen-hund havde travlt med mange andre ting end det, hendes ejer gerne ville have hende til, men det også okay, lyder det fra arrangøren af hunderally.

Bertha og Anette i én af udfordringerne. Foto: Mark Bundgaard

- Ejeren og hunden skal samarbejde og være én enhed, de skal ind og opnå noget som et team, men de skal også have det skide sjovt sammen, siger Lars Larsen, der har arrangeret dagens hunderally ved Kolding.

Bertha har trænet i mange år, og hun har også vundet flere konkurrencer i sin karriere, men i dag var bare ikke hendes dag.

Læs også Charlotte ville ikke fortælle sine venner om sin hobby

- Bertha startede med at træne, da hun var helt lille, og hun blev ret hurtigt klassens klovn. Hun har rigtig travlt med at skulle ud og hilse på alle de andre og bare gå rundt og være glad. Og sådan var hun også lidt i dag, siger Anette Lund Jensen.

Bertha sluttede med en score på fire titaller og løb altså ikke med dagens sejr.

Hunden Bertha havde svært ved at holde sig i ro. Foto: Mark Bundgaard

Mest sete på tvsyd.dk