Klike bag tre røverier i Kolding

Nyt røveri i Koldings nordlige bydel. Det er tredie gang på en måned, at der begås væbnet røveri på Vejlevej. Og gerningsmændene hører formentlig til i en klike.

Onsdag aften - kl. 20.13 - truede en mand med en pistollignende genstand på Q8 på Vejlevej.

Han flygtede sammen med en medgerningsmand på den sorte knallert.

- Vi har haft flere sager i Kolding, hvor der optræder en sort knallert, så det vil vi gerne vide mere om, siger vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi.

Ventede bag tanken

Røveren beskrives som 18-25 år, og han bar en sort styrthjelm under røveriet. Desuden bar han en mørkegrå trøje og sorte træningsbukser.

Medgerningsmanden ventede på den sorte knallert ved supermarkedet Liva bag Q8. Der er ingen beskrivelse af den anden mand.

Røveren fik udleveret dagens omsætning. Politiet ønsker ikke at oplyse, hvor mange penge det drejer sig om.

Politiet modtager gerne oplysninger om røveriet på service-telefonen, 114.

Røveri i grillbar

27. maj var det Hjørnegrillen i Bramdrupdam, hvor to personer kom ind med styrthjelme på.

- Jeg skulle lige til at sige til dem, at det var forbudt med hjelm, da den ene af dem siger: Det er et røveri! fortæller Hasan Antep, som var på arbejde den aften.

Han udleverede hele kassebeholdningen.

Brug for hjælp

Hele dagens omsætning blev også udbyttet, da to ansatte fra Liva Supermarkedet blev truet med en sølvfarvet pistol foran Danske Bank på Vejlevej.

Ved alle røverier er gerningsmændene flygtet på en sort knallert/scooter.

Politiet har valgt at offentliggøre overvågningsbilleder fra alle tre røverier. De mener, at det er den samme gerningsmænd - eller den samme gruppe, som står bag alle tre.

- Vi har brug for offentlighedens hjælp til at kan genkende de her hjelme, tøjet, eller om de har set noget. Så vil vi meget gerne have en henvendelse, siger vicepolitikommissær Ove Brix Therkildsen, Kolding.

De tre røverier

De tre uopklarede røverier i kvarteret er:

1) 5. maj: Personale fra supermarkedet LIVA bliver frarøveet dagens omsætning ved døgnboksen hos Danske Bank i Bramdrupdam.

2) 27. maj: Hjørnegruppen, Vejlevej 343, udsættes for røveri. Gerningsmændene er iført samme styrthjelm som ved røveriet onsdag. Udbytte: Kontanter fra kassen. 

3) 9 juni: Q8, Vejlevej 79. Pistolbevæbnet røver får dagens omsætning udleveret.