Kloge børn er ikke altid glade børn

Blandt de allermest intelligente børn er der mange, som mistrives, fordi de er oversete. De keder sig og de får ikke den sociale støtte, de har behov for. Det mener en nystartet forening.

Når vi taler om de allermest intelligente børn, så mistrives mange af dem, fordi de er oversete. De keder sig, de får ikke faglig stimulans, og de får ikke den sociale støtte, de har behov for.

Det mener man i hvert fald i en nystartet forening for intelligente børn og deres forældre.

quote

Det er ikke altid kun sjovt, fordi jeg er lidt dygtigere, betyder det, at jeg interesserer mig for andet.

August Hardkopf, 9 år, Horsens

'Kidstarter' som foreningen kalder sig, har i denne uge holdt camp i Lunderskov for 20 drenge mellem ni og 13 år, som alle nød at være sammen med andre børn, der er som dem selv.

Den officielle betegnelse for drengene er, at de er børn med særlige forudsætninger. De er højtbegavede.

- Det er ikke altid kun sjovt. Fordi jeg er lidt dygtigere, betyder det, at jeg interesserer mig for andet. For eksempel kan jeg godt lide kemi og natur og sådan noget, fortæller niårige August Hardkopf fra Horsens.

I løbet af ugen har børnene fordybet sig i robotter, web-programmering og video. Drømmen hos ugens arrangører er, at der skal samles konkrete erfaringer fra ugen, som også kan bruges til højtbegavede børn i folkeskolen.

- Vi oplever, der er højtbegavede børn, som keder sig, og som har det svært socialt. Omkring 40 procent af dem mistrives, fortæller Fadia El-Tal, som er initiativtager til 'Kidstarter'.