Knap 30.000 var til Grøn i Esbjerg og Kolding: Direktør er kisteglad

I år vendte koncertturnéen Grøn tilbage efter to år med coronaaflysninger. 29.500 publikummer var til Grøn her i landsdelen.

Drew Sycamore, Christopher, Tessa, Phlake, Carpark North, D-A-D, Andreas Odbjerg og Suspekt.

De otte kunstnere var på scenen, da Tuborg og Muskelsvindsfonden vendte tilbage med koncertrækken Grøn, som traditionen tro også lagde vej forbi Kolding og Esbjerg henholdsvis fredag i sidste uge og torsdag i denne uge.

Drew Sycamore var en af de i alt otte kunstnere, der optrådte på dette års Grøn.
Drew Sycamore var en af de i alt otte kunstnere, der optrådte på dette års Grøn.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Og ifølge arrangørerne har koncertturnéen været en stor succes med i alt 166.500 gæster fordelt over otte byer. 29.500 af dem var til Grøn her i landsdelen.

- Trods klassisk omskifteligt dansk sommervejr og lidt støv, der skulle bankes af det store Grøn-maskineri, har det været en helt fantastisk turné, fyldt med smil og festglade koncertgæster. Vi er overvældede over danskernes opbakning, siger Henrik Ib Jørgensen, der er direktør i Muskelsvindfonden, i en pressemeddelelse.

I Kolding var der 16.500 gæster, mens tallet i Esbjerg var 13.000.

Publikumstal

Selvom det har været økonomisk hårdt med to år uden Grøn, så er det en tilfreds direktør, der gør status ovenpå koncertturnéen, der har sidste dag i dag i Valby.

- Jeg er kisteglad. Vi har tabt mange millioner under coronaen, og nu ser det ud til, at vi får lukket hullet i kassen, siger Henrik Ib Jørgensen.