TV der bevæger dig

Kogeanbefalingen forsætter i det sydlige Kolding

Lørdag skal beboere syd for Kolding Å og Fjord fortsat koge vandet, anbefaler Trefor Vand.

Vandet i et større område syd for Kolding skal fortsat koges, lyder anbefalingen fra forsyningsselskabet.

Opdatering: Drikkevandet i Kolding skal ikke længere koges.

Læs også Drikkevandet i Kolding skal ikke længere koges

Vandet fra flere tusinde vandhaner i det sydlige Kolding skal fortsat koges, inden det drikkes.

Kogeanbefalingen gælder for husstande syd for Kolding Å og Fjord fra Tved syd for Skamlingsvejen, ud til Ejstrup og Gelballe mod vest og ned til Kobbelskoven mod syd.

Vandet i et større område syd for Kolding skal fortsat koges, lyder anbefalingen fra forsyningsselskabet. Foto: Trefor

Anbefalingen kommer, efter at der fredag aften blev fundet coliforme bakterier i en prøve fra et vandværk. Nu afventer forsyningsselskabet Trefor yderligere prøveresultater.

- Vi tog prøver i aftes og er i gang med at tage prøver her til morgen i området. Vi håber at have svar på de første prøver lørdag aften. Håbet er, at vi kan lokalisere hvilke områder, der er ramt. Indtil da går vi med livrem og seler og anbefaler kogning af vandet i hele området, siger vandforsyningschef hos Trefor Lars Skjerning til TV SYD.

Kogevejledning fra Naturstyrelsen:

En effektiv kogning kan ske ved brug af en almindelig kedel eller gryde. Ved brug af elkedel gives en portion vand to opkog med 2-5 minutters mellemrum.

Vand i kaffe- og temaskiner opnår sjældent en temperatur på 100 °C i 1 minut. Vandet kan dog anvendes, såfremt vandet i disse maskiner opvarmes til min. 80 °C, idet den akkumulerede drabseffekt ved opvarmning til - og nedkøling fra - 80 ºC svarer til en opvarmning af vandet til 100 ºC i 1 minut.

Mest sete på tvsyd.dk